4 leuke apps voor kinderen

Ben jij ook regelmatig op zoek naar leuke en educatieve apps voor je kind? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn er namelijk duizenden.

Welke mooie, educatieve apps zijn nou écht leuk? Ik zet ze op een rijtje, deze mogen jouw kinderen echt niet missen.

Leuke app voor kinderen: Picknick met taart

App-tip: Picknick met taart

App voor peuters & kleuters: Picknick met taart

De tip voor jonge kinderen is deze keer: Picknick met taart. De app bestaat uit verschillende spelletjes en is gebaseerd op de prachtige prentenboeken van Thé Tjong-Khing. Geschikt voor peuters en kleuters.

De prentenboeken zijn trouwens ook een aanrader.

€0,89

Leuke app voor kinderen: Toca Pets

App-tip: Toca Pets

App voor kinderen 6+: Toca Pets

Favoriet bij mijn dochter: alles van Toca Boca. In Toca Pets zijn 120 verschillende huisdieren waarmee kinderen verhalen kunnen verzinnen die zich afspelen in de dierenwinkel, het dierenpension en/of bij de dierenarts.

€2,99

Leuke app voor kinderen: Move a Lot

App-tip: Move a Lot

App voor kinderen 8+: Move a Lot

De app Move a Lot laat je met spelen met ruimtelijke vraagstukken. Het is een soort digitale puzzel, mooi vormgegeven, zonder reclame. Je speelt het vrij snel, korte levels, erg leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Gratis

Leuke app voor kinderen: Cargo-Bot

App-tip: Cargo-Bot

App voor kinderen 10+: Cargo-Bot

In Cargo-Bot is het de bedoeling dat je een robot zo programmeert dat de kisten op de juiste wijze gestapeld worden. Logisch nadenken, uitproberen en blijven puzzelen dankzij trial and error. De game bevat 36 levels en ziet er grafisch erg mooi uit.

Gratis

Meer weten over apps voor kinderen? Waar moet je als ouder op letten? Wat zijn pareltjes? En welke moet je meteen weggooien? Tips en richtlijnen krijg je in de gratis e-cursus.

Lees ook deze artikelen