Resultaten voor social media jongeren

Sociale media Digitaal online Thema's' Jongeren Informatie Punt.
Loopt het echt de spuigaten uit en kun je niet meer een paar uur zonder sociale media? Zoek dan professionele hulp. Neem contact op met het JIP. Sociale media moeten een leuke aanvulling zijn op je dagelijkse leven. Stel ons een vraag over Sociale media. Bij het JIP helpen we je graag verder. Heb je een vraag? Laat het ons weten. Geen vraag is ons te gek. We hebben al heel wat jongeren geholpen.
social media jongeren
Onderzoek: Social Media Stress onder Jongeren.
In mei 2012 publiceerde de Academie een onderzoek over Social Media Stress onder jongeren. Daaruit bleek dat jongeren onder druk staan door de sterke aantrekkingskracht van de Sociale Media. Zij zijn bang om dingen te missen FOMO: Fear of Missing Out en voelen de online druk van de vriendengroep. De Academie pleit sindsdien voor een nieuw bewustzijn en een betere begeleiding van jongeren, zodat zij meer controle krijgen over hun eigen internetgebruik. Dat het geen lichte taak is om jongeren hier goed in te begeleiden blijkt ook uit het artikel iCRAZY dat op 9 juli 2012 werd gepubliceerd in Newsweek.
Onderzoek: sociale media slecht voor mentale gezondheid jongeren - TMI News.
Maar hoe zit dat dan? En zitten er nog meer nadelen aan het gebruiken van sociale media? Volgens onderzoek vanNewcom Research gebruikt het grootste deel van de jongeren sociale media. Met 96 is WhatsApp veruit het populairst. Ook Facebook en Instagram doen het goed in de leeftijdsgroep. Volgens een ander onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek gebruiken jongeren sociale media vooral omdat ze het leuk vinden en omdat het een goede manier is om in contact te blijven met anderen. Iets meer dan de helft zegt tussen de één en drie uur per dag actief te zijn op social media.
Nederlands Centrum Jeugdgezondheid Mediaopvoeding.
Je kindje en social media. De volkskrant heeft onderzoek uit laten voeren met de centrale vraag: hoe gaan ouders en kinderen anno 2019 met elkaar om in tijden van sociale media? Hoe is het gesteld met de balans tussen opvoeden controle; tussen vertrouwen loslaten? Download het volledige rapport. Week van de Mediawijsheid. Jaarlijks vindt de Week van de Mediawijsheid plaats met veel activiteiten voor ouders, kinderen, jongeren en professionals. Media Ukkie Dagen. Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. In de JGZ Academie is een e-learning module over mediaopvoeding beschikbaar. De nadruk ligt bij deze e-learning op de leeftijdsgroep 0-4 jaar.
Welk social media kanaal kies je? - daar-om.nl.
Twitter is nog steeds een van de meest up-to-date social media kanalen wanneer het gaat om breaking news Op Twitter vind je vooral 20 tot 39 jarigen. 29 van deze doelgroep is hier aanwezig, ondanks dat deze doelgroep steeds minder groot wordt. Van de 2,8, miljoen Nederlandse gebruikers maakt 1 miljoen dagelijks gebruik van Twitter. Dit medium is snel, actueel en zakelijk. Je deelt er actuele informatie. Daarnaast wordt dit medium vaak gebruikt als nieuwsbron. Nieuws wordt hier in een razend tempo verspreid en wordt vaak op het moment zelf geplaatst, wat het actuele karakter onderstreept. Branches op Twitter: Overheid, media, zakelijke dienstverlening, business-to-business. Snapchat kende het afgelopen kwartaal meer dan 200 miljoen actieve gebruikers per dag. Het kanaal is vooral populair onder jongeren.
Training Sociale Veiligheid op Internet - Social Media Wijs.
Ouderavonden op school. Over Social Media Wijs. Wie wij zijn Ons profiel. Training Sociale Veiligheid op Internet. Home Trainingen mediawijsheid Training Sociale Veiligheid op Internet. De jeugd van nu speelt, communiceert en leert steeds meer met nieuwe media. Dit brengt leuke momenten met zich mee, maar kinderen en jongeren zullen ook vervelende ervaringen hebben.
Veel jongeren verslaafd aan social media.
Veel jongeren verslaafd aan social media. CBS deed onderzoek onder Nederlandse jongeren naar social media gebruik. Maar liefst 1 op de 6 jongeren geeft zelf aan verslaafd aan social media te zijn. En nadelen hiervan te ondervinden in hun leven.
10 dingen die je moet weten over sociale media.
Welke sociale media zijn er? Dit zijn de belangrijkste voor kinderen en jongeren.: WhatsApp - om te chatten met elkaar. Instagram - om fotos te plaatsen. Snapchat - om fotos en filmpjes te versturen die na een paar seconden weer verdwijnen. YouTube - videos maken en uploaden. TikTok - playbacken en dansen op bekenden nummer en het filmpje met elkaar delen. 10 dingen die je moet weten over sociale media. Maak een veilig account aan. Op sociale media moet je eerst een profiel aanmaken. Vul nooit je echte naam, adres, woonplaats of telefoonnummer in. Zet je account op privé. Ook jouw fotos op Instagram of je videos op TikTok hoeft niet iedereen te zien. Zet je account op privé. Dan kunnen alleen je vrienden of je volgers het zien. Je moet minimaal 13 jaar zijn. De meeste sociale media vragen om je geboortedatum als je een account aanmaakt.

Contacteer ons