Technisch speelgoed voor meisjes, het bestaat!

“Sluit je ogen en denk aan een engineer. Dacht je aan een man? Of aan een vrouw?” Zo begint Debbie Sterling haar inspirerende TEDx Talk.

Ze neemt je mee naar een wereld waarin meisjes leren om prinsessen te zijn, vadertje en moedertje te spelen en de afwas te doen. Maar wat als je je dochter niet wilt vervelen met prinsessenspeelgoed? Als je haar wilt uitdagen op technisch vlak? Dan kom je er al snel achter dat al het technische speelgoed op de markt een blauw jasje heeft.

Technisch speelgoed voor meisjes

Daarom ontwierp ze Goldie Blox, technisch speelgoed voor meisjes. Uitdagend, leerzaam, mooi vormgegeven en in zachte pasteltinten. Ze zegt daarmee dus duidelijk dat meisjes best prinses mogen zijn, of van roze mogen houden. Sterker nog, het is als meisje “volkomen cool is om je te verkleden en op te doffen, maar [je moet weten] dat je ook kastelen kunt bouwen.”

Heus, meisjes willen ook apps bouwen, robots programmeren en machines ontwerpen!

Beauty & brains

De belangrijkste boodschap: stimuleer ze, daag ze uit! We hebben vrouwen nodig in de ict, techniek en technologie. Het aantal banen op dat vakgebied groeit hard. Maar als ze nooit technisch speelgoed krijgen aangeboden, geef je ze nooit de kans om zich te ontwikkelen als engineers van de toekomst.

Haar TEDx Talk is inspirerend!

Zelfs de reclamefilmpjes zijn leuk!

 

Op een positieve manier praten met je kind over online gedrag? Meld je aan voor gratis 8-delige e-cursus ‘Mediawijs opvoeden’