Resultaten voor social media en jongeren

Jongere knapt juist op van sociale media De Volkskrant. Deel dit artikel. Loading.
Negatieve gevoelens zoals jaloezie 22 procent, onzekerheid 21 procent en somberheid 19 procent komen wel voor tijdens het scrollen en appen, maar vaker gaan jongeren juist positiever naar zichzelf kijken 44 procent, raken ze geïnspireerd 41 procent of worden ze trots op zichzelf 40 procent.
social media en jongeren
Onderzoek: jongeren juist vrolijk door gebruik sociale media. Deel dit artikel. Loading.
Olga Ketellapper 3 december 2019, 14:47.: Jongeren gebruiken social media bijvoorbeeld om gevoelens te delen, mee te leven en inspiratie op te doen. Dat concludeert een onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam UvA na onderzoek onder bijna duizend 14- en 15-jarigen over het gebruik van sociale media.
social media en jongeren
UvA-onderzoek: Jongeren krijgen goed gevoel van sociale media - Folia. Path.
Dat levert misschien weer nieuwe inzichten op. Het onderzoek waar we nu mee bezig zijn duurt zes maanden. We hopen te kunnen bepalen hoe ieder kind anders is, social media anders gebruikt en andere gevoelens ervaart in het gebruik. Dan kunnen we ook beter vaststellen voor wie social media nou juist wel goed is, en voor welke jongeren het niet zo goed is.
social media en jongeren
Puber Media Mediaopvoeding Regels mediagebruik pubers - Jeugdgezondheidszorg Utrecht.
'Een' week geen internet'' is meestal niet uitvoerbaar bij een puber die het internet ook voor huiswerk nodig heeft. Tip: volg de richtlijn mediagebruik pubers. Volg bij het stellen van regels en grenzen ook de richtlijn voor het mediagebruik van pubers. Lees op NJI.nl meer over mediagebruik bij kinderen en jongeren.
social media en jongeren
Niet alleen door social media en Netflix lezen jongeren minder.
Niet alleen door social media en Netflix lezen jongeren minder. Nieuw boek over jeugdliteratuur zet in op leesplezier. Margriet Smits: Er worden ontzettend veel mooie boeken voor jongeren geschreven. De enorme populariteit van de Harry Potter -boeken of schrijver John Green bewijzen: jongeren willen best lezen.
Populaire social media: wat je moet weten - VPNGids.nl.
Kenmerken van TikTok. De directe populariteit van TikTok is verbazingwekkend: in no-time maakten jongeren van over de hele wereld iedere dag de meest originele korte videoclips. Net als op andere social media zoals Instagram en Snapchat, kunnen de korte clips ook bij TikTok bewerkt worden met allerlei filters en leuke effecten.
Ongelukkig door sociale media? Dat valt reuze mee Punt.
Uit onderzoek blijkt dat sociale media weinig tot geen invloed hebben op jongeren, zo schrijft onder meer de Volkskrant. Project AWeSome Adolescents, Wellbeing Social Media van de Universiteit van Amsterdam deed in samenwerking met onderzoeksbureau Kantar onderzoek naar de effecten van sociale media op jongeren van 14 en 15 jaar.
Jongeren niet ongelukkig door social media PlusOnline.
Ga terug naar: home gezondheid nieuws. Jongeren niet ongelukkig door social media. Beeld: Getty Images Aukeline van Dorp Nieuwsbericht van: 08-05-2019. Jongeren worden niet ongelukkig door het gebruik van sociale media, zoals Facebook en Instagram. Dat blijkt uit een nieuw grootschalig onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Contacteer ons