Resultaten voor jongeren op social media

Positieve gevoelens overheersen op sociale media BNR Nieuwsradio.
Te lang op sociale media. Wat meer dan de helft van de ondervraagde jongeren wel erkent, is dat ze langer actief zijn op sociale media dan ze zelf zouden willen. 'Het' kan als ouders geen kwaad om hierover in gesprek te blijven en zelf ook het goede voorbeeld te geven', stelt Pouwels.
jongeren op social media
Onderzoek: jongeren juist vrolijk door gebruik sociale media. Deel dit artikel. Loading.
Olga Ketellapper 3 december 2019, 14:47.: Jongeren gebruiken social media bijvoorbeeld om gevoelens te delen, mee te leven en inspiratie op te doen. Dat concludeert een onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam UvA na onderzoek onder bijna duizend 14- en 15-jarigen over het gebruik van sociale media.
jongeren op social media
Jongerenonderzoek 2019: Social media verliest aan populariteit onder jongeren Wayne Parker Kent.
Download Jongerenonderzoek Social media minder populair. In 2018 werd gevraagd naar de verwachtingen aangaande social media gebruik in 2019. De verwachtingen kwamen uit: het gebruik van de verschillende social media is flink teruggelopen. Waar in 2018 nog bijna alle jongeren 98 zichzelf Facebook-gebruiker noemde, is dat nu nog maar driekwart 75.
jongeren op social media
Jongere knapt juist op van sociale media De Volkskrant. Deel dit artikel. Loading.
Negatieve gevoelens zoals jaloezie 22 procent, onzekerheid 21 procent en somberheid 19 procent komen wel voor tijdens het scrollen en appen, maar vaker gaan jongeren juist positiever naar zichzelf kijken 44 procent, raken ze geïnspireerd 41 procent of worden ze trots op zichzelf 40 procent.
jongeren op social media
Langdurig effect van social media op het geluk van jongeren - VIVES.
21e Eeuwse Vaardigheden. Langdurig effect van social media op het geluk van jongeren. Onderzoekers van Oxford hebben een onderzoek naar de invloed van social media op het geluk van jongeren gepubliceerd. Daarvoor hebben ze gedurende acht jaar meer dan 12.000 jongeren ondervraagd in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar.
Vrienden bepalen welk nieuws jongeren zien op social media - SVDJ.
Vrienden bepalen welk nieuws jongeren zien op social media. 91 procent van de jongeren leest weleens nieuws via sociale media, zo blijkt uit Zweeds onderzoek. Door de interactieve structuur van de netwerken komen zij daar vaak onverwacht nieuws tegen. Vrienden en 'opinieleiders' hebben daar vaak veel invloed op.
Steeds vaker vraagt u zich af: voegen sociale media nog wel iets toe aan mijn leven? Trouw. Deel dit artikel. Loading.
De groep tussen de 18 en 35 jaar haakt af en sluit zich aan bij Instagram. Het wordt voor jongeren een stuk minder interessant als ooms en tantes ook op Facebook zitten. Inmiddels zit bijna 1 op de 3 Nederlanders op Instagram.
Pubers en sociale media Informatie over pubers Opvoeden.nl.
Geld en kinderen. Je kind beschermen. Opvoeden, opgroeien en gezondheid. Pubers en sociale media. Pubers en sociale media. Laatst gewijzigd op: 19 mei 2021. In de puberteit is contact met leeftijdgenoten heel erg belangrijk. Sociale media zijn dan ook populair bij jongeren.

Contacteer ons